Naše nová adresa - Střelice u Brna, Žleby 2, Studio CASCADE-kuchyně s.r.o. / Vždy nás kontaktujte předem na tel. 737 608 590.
Děkujeme, t
ým e-cascade

Celkem 0 položek
0 Kč

Vaření v naší vzorkovně - to byla ale jízda!

12.11.2018

Pozvali jsme si úžasného kuchaře Honzu Řepu, k dispozici jsme měli spotřebiče SIEMENS studioLine a pro zpestření motorku BMW Touratech. A dobrodružství mohlo začít.

Honza nám ukázal spoustu fíglů a vychtávek v kuchyni. Připravil pro nás opravdové lahůdky. Hned ze začátku nás ohromil panna cottou s jahodami. Dále pokračoval s vysvětlováním, jak zpracovat krásné vláčné těsto na úžasný domácí chléb, jak používat různé druhy mouky a nebát se je kombinovat. Dověděli jsme se, že existuje kynutí mokré a suché.

Další lahůdkou byla treska se sous-vide pomerančovým fenyklem s wasabi puré. Honza nám vysvětlil novou metodu vaření v páře - sous-vide a ukázal nám, jak obyčejný fenykl proměnit v naprosto famózní delikatesu.

Pak nastal čas na ukázku používání praktického příslušenství grilovacího plátu teppan yaki. Honza na něm osmahnul celý hovězí ořech a pak jej doupravil v parní troubě. Bylo skvělé, že nám ukázal dvě možnosti úpravy masa v troubě. Pomalou a rychlou variantu, vždy za pomocí teplotní sondy. Rozdíl v chuti byl opravdu znát. K tomu připravil šťouchané brambory s petrželkou a přelil pažitkovým demi glacem.

Dalším chodem byla krůtí prsa s cukrovými lusky. Opravdu velice snadné na úpravu díky parní troubě SIEMENS studioLine.

Třešničkou byly lívance připravované opět na teppan yaki. Na jednou se dá usmažit 8 lívanců a vy tak nestrávíte u plotny hodiny. Ovocná omáčka plná lesních plodů a zakysaná smetana už jen dotvořila tento dezert k dokonalosti.

Vše připravoval na spotřebičích SIEMENS, řady studioLine
kompaktní trouba s plným parním ohřevem CS858GRB7
trouba parní s mikrovlnami - CM836GPB6
trouba s plným parním ohřevem a možností vaření metodou sous-vide - HS836GVB6
varná deska - EX907KXX1E

Rádi byste vyzkoušeli tyto delikatesy i doma? Zde přinášíme recepty a postupy.

Bílá treska se sous vide pomerančovým fenyklem a wasabi puré (Ingredience pro 4  osoby)
Bílá treska 600g
Mořská sůl + drcený pepř
Pomerančový fenykl
Fenikl 200g
Pomeranč 1ks
Mořská sůl + drcený pepř
Máslo 30g
Wasabi puré
Bramborová kaše 600g
Wasabi křen 1lžíce
Tresku nakrájíme na příslušné porce, ochutíme solí a pepřem a připravíme na páře o teplotě 85ºC, cca 8 - 15 minut (podle velikosti porce). Fenykl rozkrájíme na segmenty, vložíme do sáčku společně s pomerančovou šťávou, ochutíme solí a pepřem a zavakuujeme. Připravujeme na 75 stupnů 15minut. Poté šťávu zcedíme a svaříme na ½, zašleháme máslo a dochtíme podle potřeby. Bramborovou kaši smícháme s wasabi křenem.

Grilovaní hovězí ořech sous vide  s mačkanými rate brambory s petrželkou a pažitkovým demi glacem (Ingredience pro 4  osoby)
hovězí flank 800g
mořská sůl + drcený pepř
Pažitkový demi glace
Demi glace 100g
Pažitka 30g
Máslo 30g
Grenaile 500g
Máslo 40g
Mořská sůl + drcený pepř
Hovězí steak osolíme, opepříme a následně ho zprudka opečeme z každé strany (cca 2-3 minuty). Přendáme na mřížku, dáme do trouby vyhřáté na 80º C a pomocí teplotní sondy dopečeme na námi zvolenou propečenost: Rare 52º, Medium rare 54º, Medium 56º-60º, Medium well 60º–65º, Well done 70º -75º. Brambory uvaříme ve slupce a rozšťoucháme s máslem, posekanou petrželkou, solí a pepřem. Demi glace ohřejeme, zjemíme máslem a přidáme posekanou pažitku.

Domácí chléb
hladká mouka 1kg
droždí 1 kostka nebo 2x sušený sáček
mořská sůl 4lžičky
posekané čerstvé bylinky
vlažná voda dle potřeby
Promícháme mouku se solí a bylinky, přidáme droždí vše mícháme s pomocí kuchyňského robota. Pomalu během míchání přiléváme postupně vodu abychom vytvořily vláčné, pružné a nelepivé těsto. Přendáme na plech a necháme vykynout buť to s pomocí páry a nebo horkého vzduchu. Při kynutí nepřekračujeme teplotu 35 stupnů a kyneme cca 35minut. Pečeme v rozpálené toubě na 200 stupnů cca 50 minut.

Krůtí prsa s cukrovými lusky (Ingredience pro 4  osoby)
krůtí prsa 600g
olej
tymián
mořská sůl + drcený pepř
Zelenina
cukrové lusky 400g
máslo  50g
mořská sůl + drcený pepř
Krůtí prsa osolíme a opepříme , rozpálíme pánem a zprudka opečeme z každé strany cca 3minuty.Přendáme mřížku s plechem a dopékáme na kombinované pečení s mírným přidáváním páry. Teplota v troubě je 130 stupnů. K přesnému dopečení můžeme použít teplotní sondu. 60º–65º. Zeleninu rozdělíme na menší kousky a zpaříme s pomocí páry cca 3až 5 minut. Následně vychladíme a při servírování ji opečeme na másle a ochutíme solí a pepřem.

Lívance z podmáslí  ovocnou omáčkou a zakysanou smetanou
Podmáslí 250ml
Vejce 2ks
Mléko  250ml
Hladká mouka 250g
Droždí 1ks sušeného droždí a nebo ½ čersvé kostky
Cukr  50g
Špetka soli
Ovocná omáčka
Ovoce 200g
Cukr cca 100g
Vanilkový pudink 1 lžička
S pomocí ponorného mixeru vytvoříme hladké těsto které necháme nakynout a následně smažíme lívance. Ovoce s vaříme s cukrem a zahustíme rozpuštěným vanilkovým pudinkem a minutu provaříme.