06.08.2019
- INGREDIENCE:
- 1 tvaroh (250g)
200g polohrubé mouky - 4 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžíce rumu
- olej ke smažení
- cukr moučka a vanilkový cukr na obalování
- Rozšleháme vejce a postupně do nich přidáváme tvaroh, mouku s kypřícím práškem a nakonec vmícháme rum. Olej si dejte do hrnce, aby byly kobližky ponořené. Lžičkou klademe kobližky do rozpáleného oleje a ještě teplé obalujeme v cukru se skořicí nebo v kakau s cukrem. Můžete je polít i rozvarem z ovoce - maliny, jahody, ostružiny, borůvky - prostě co máte rádi.
A jak koblížky nepřipálit?
Pokud máte varnou desku s funkcí FryingSensor - máte vyhráno. Při zapnutí této funkce na vaší varné desce senzory měří přesně teplotu oleje v pánvi. Při nastavení stupně smažení a aktivaci senzoru se ozve signál, takže víte, že můžete začít smažit. V průběhu smažení pak senzor automaticky udržuje teplotu na zvolené úrovni.