Naše nová adresa - Střelice u Brna, Žleby 2, Studio CASCADE-kuchyně s.r.o. / Vždy nás kontaktujte předem na tel. 737 608 590.
Děkujeme, t
ým e-cascade

Celkem 0 položek
0 Kč

Svatomartinská husa

10.10.2019

Pečená husa

Připravujte mladou husu, nejlepší je tak okolo 3kg váhy. Maso je pak křehčí a šťavnatější.
Husu si můžete dopředu nasolit. Doporučuje se alespoň přes noc, nejlépe 24h. Solte jak na povrchu husy, tak i uvnitř. Před samotným pečením husu otřete papírovým ubrouskem. Husu okmínujte. Vložte ji na mřížku do pekáčku, dovnitř husy dejte jablka zbavená jadřinců, podlijte a pečte.
Každý recept doporučuje jinou teplotu pečení, nám se osvědčilo péci déle a pomalu. My pečeme na 100C, troubu máme nastavenou na horký vzduch s propařováním na stupeň 2.
Pokud parní troubu nemáte, vůbec to nevadí. Nastavte si troubu na 130C a více husu podlijte.
Husu pravidelně kontrolujte. Napřed pečte prsíčky dolů a pak otočte. Nejlepší je péct takovouto pečínku ve vysokém pekáči.
Po asi 5 hodinách změňte nastavení trouby na 190C, program pečení spodní a vrchní pečení. Husu dopečte do zlatova. Jako příloha se hodí zelí, knedlík, lokše.


Husa metodou Sous vide
Pokud máte troubu, která umožňuje pečení metodou Sous vide, máte další možnost jak husí pečínku připravit.
Husu stačí naporcovat, osolit a okmínovat, zavakuovat do varných sáčků a připravit metodou Sous vide v troubě.
Při 75C budete husu připravovat cca 18-24h. Po pozvolném pečení vyjměte husí kousky ze sáčku, přendejte do pekáčku a dopečte na 180C do zlatova.
Příloha není ani potřeba, maso se krásně rozpadá, je šťavnaté a výtečné jen tak!