Naše nová adresa - Střelice u Brna, Žleby 2, Studio CASCADE-kuchyně s.r.o. / Vždy nás kontaktujte předem na tel. 737 608 590.
Děkujeme, t
ým e-cascade

Celkem 0 položek
0 Kč

Skořicové šneky

13.12.2018

A zde přinášíme recept, polevou jsme se inspirovali u známé DityP.

Skořicové šneky

Těsto:
750g polohrubé nebo hladké mouky
6 lžic krupicového cukru
2 kostky droždí
2 vejce
1/2 l mléka
200ml oleje
špetka soli

Náplň:
skořice - 1,5 balíčku
300g krupicového cukru
máslo

Poleva:
cca 3 lžíce rozpuštěného másla
100 ml mléka
50 ml javorového sirupu
300g moučkového cukru

Z ingrediencí připavíte kynuté těsto - necháte vyběhnout kvásek (troška mléka, kvasnice, trošku cukru) a zaděláte těsto. Nejlépe v robotu MUM :) nebo vymícháte ručně vařečkou. Necháváme kynout cca 1-1,5h. Pak rozdělíte na 2 díly, vyválíte placku, potřete hodně rozpuštěným máslem a posypete náplní. Zamotáte a hodně utahujete (těsto se bude lepit, ale jde to). Roládku pak pokrájíte na cca 1,5cm kolečka a ty dáte na plech na pečící papír. Necháváme je ještě asi 15 minut kynout na plechu a pak pečeme. Můžeme klidně rovnou péci v zapékací misce nebo dortové formě. My pekli na 180C, 4D horký vzduch a pekli jsme cca 15 minut do zlatova.
Jak máte šneky v troubě, připravte si polevu - ingredience vyšlehejte ruční metličkou v misce tak, aby poleva byla hustá, ale přitom tekla. Ještě teplé přendáme do misky a polijeme polevou.
A pak už se schováme někam, kde nás nikdo nenajde. Jsou totiž úžasné!