Naše nová adresa - Střelice u Brna, Žleby 2, Studio CASCADE-kuchyně s.r.o. / Vždy nás kontaktujte předem na tel. 737 608 590.
Děkujeme, t
ým e-cascade

Celkem 0 položek
0 Kč

Produktové školení spotřebičů značky SIEMENS, řady studioLine

02.04.2019

Kulinářským zážitkem bylo vyzkoušet hovězí panenku upravenou metodou Sous-vide. Maso jsme napřed zavakuovali s troškou oleje a bylinek a pak připravili v parní troubě přímo v zavakuovaném sáčku. Po vyjmutí z trouby a ze sáčku jsme panenku naprudko opekli na pánvičce, aby dostala krustu. Výsledkem bylo úžasně šťavnaté maso plné chuti z bylinek. Vše se krásně propojilo. Společně s pepřovou omáčkou, kterou jsme připravili ze šťávy z masa, smetany a naloženého pepře, byla opravdovou lahůdkou. Metodu sous-vide můžete nastavit v parní troubě: CD834GBB1, CP465AGB0, CS858GRB7, HS836GVB6, HS858GXB6.

A co je metoda Sous-vide?
Metoda, při níž se potraviny připravují ve vzduchotěsném umělohmotném obalu ve vodní lázni s řízenou teplotou. V parní troubě stačí, když položíte obal s potravinou na mřížku nebo na plech a zapnete vaření metodou sous-vide. Takto vakuované potraviny (maso, ryby, zelenina nebo ovoce) se pošírují po různě dlouhou dobu. Většinou jde o několik hodin při přesně vypočítané teplotě, která je nižší než bod varu. Nejčastěji při teplotě v rozmezí 55 – 60 °C. Důvodem je zachování přirozené chuti, šťávy a potravina nezmění svoji texturu při stejnoměrném ohřívání.

Další výtečnou pochoutkou byla hovězí panenka připravovaná v parní troubě za pomocí teplotní sondy. Maso jsme trošku osolili, opepřili, opekli z prudka ze všech stran na teppan yakki a pak jsme ji dali do trouby s teplotní sondou. Tepolu jsme si zkusili ručně navolit na 56C střed masa, teplota v troubě byla nastavena na 170C. Panenka byla křehká a šťavnatá. K tomu jsme si udělali zelené fazolky se slaninou a troškou česneku.
Trouby s teplotní sondou.

Pokud čekáte návštěvu, určitě pro ně připravte Lotrinský koláč. Těsto je podobné pizza těstu, rozválíte jej na velice tenký plát, potřete je zakysanou smetanou a pokladete proužky červené cibule a kousky slaniny. Dáte na 10min do trouby, měli jsme ji nastavenou na gril + horký vzduch. Až je těsto zezlátlé a tvoří puchýřky, tak je koláč hotový.

Zkoušeli jsme nejen trouby, ale i varné desky a jejich funkce.
Například funkci - cookingSensor Plussenzor, který se připevní přímo na hrnec a komunikuje s varnou deskou pomocí bluetooth. Senzor rozezná vámi nastavenou teplotu a zabraňuje přetečení z hrnce. Tato funkce musí být deskou podporována. Varné desky s tímto senzorem.

Dále funkci fryingSensor Plus - fryingSensor Plus – senzory ve varné desce měří na stupeň Celsia přesně teplotu oleje v pánvi. Při nastavení stupně smažení a aktivaci senzoru se ozve signál, takže víte, že můžete začít smažit. V průběhu smažení pak senzor automaticky udržuje teplotu na zvolené úrovni. Varné desky s tímto senzorem na smažení.

Ukázali jsme si také jak se ovládá varná deska freeInduction Plus. Produktové video můžete shlédnout zde. Tato varná deska se pyšní zejména možností umístit až 6 hrnců na varnou plochu. Variabilitě se opravdu meze nekladou. Tato deska má i tzv. cookConnect system, což znamená, že ji můžete propojit s odsavačem. Tato funkce musí být ale podporována u obou spotřebičů.

V Brand Experience Centru si můžete prohlédnout nejen spotřebiče SIEMENS, řady studioLine, ale také spotřebiče BOSCH a GAGGENAU.