Úžasně! Mrkněte na video jak náš MUM umí zamotat s těstem :) - je tam 1kg mouky, kvasnice, voda a bylinky se solí.
A dále na fotky, jak krásně se nám chlebík povedl :).
Recept je od Honzi Řepy
Domácí chléb
hladká mouka 1kg
droždí 1 kostka nebo 2x sušený sáček
mořská sůl 4lžičky
posekané čerstvé bylinky
vlažná voda dle potřeby
Promícháme mouku se solí a bylinky, přidáme droždí vše mícháme s pomocí kuchyňského robota. Pomalu během míchání přiléváme postupně vodu abychom vytvořily vláčné, pružné a nelepivé těsto. Přendáme na plech a necháme vykynout buť to s pomocí páry a nebo horkého vzduchu. Při kynutí nepřekračujeme teplotu 35 stupnů a kyneme cca 35minut. Pečeme v rozpálené toubě na 200 stupnů cca 50 minut.