Kuřecí kousky jsme pěkně omyli a osušili. Protože milujeme bylinky, použili jsme směs tymiánu, soli a pepře, přidali jsme papriku a ždibec chilli. Směs jsme zakápli troškou oleje a kuřecí kousky touto směsí potřeli. Dali jsme do vyššího pekáčku a podlili tak 2ma lžícemi vody. V troubě jsme umístili na pozici roštu č. 2 - což je nejpoužívanější pozice. Kombinovanou parní troubu jsme nastavili na 4D horký vzduch a přidali jsme páru na stupeň č. 3 - tedy silnou. Teplotu jsme nastavili na 155C. Kuřecí kousky se nádherně propařily a byly za cca 50 minut hotové. K tomu, abychom docílili křupavé kůrky, jsme kombinovanou parní troubu nastavili na Grilování s cirkulací vzduchu, přidávání páry jsme vypli a zvýšili jsme teplotu na 180C. Výsledkem bylo krásně šťavnaté kuřecí maso s propečenou kůrkou.
Nevíte jaká kombinovaná parní trouba je nejlepší? My doporučujeme například SIEMENS HS636GDS1 nebo SIEMENS HS858GXB6.
Pokud stále váháte, zda Vám kombinovaná parní trouba usnadní pečení, přijďte se podívat k nám do vzorkovny v Oslavanech. Sami si nastavení vyzkoušíte, je to opravdu velice snadné a můžete se s námi i naobědvat :).